Nie sądziłam, że połączenie sera, winogron i tymianku będzie aż tak miłe, oryginalne i ciekawe. Wszystkim którzy jeszcze go nie próbowali szczerze polecam. Dla mnie to otwiera nowa epokę testowania tymianku z ciepłymi owocami.
Przepis: Winogrona układamy na blaszce, solimy lekko i układamy na nich tymianek. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Bagietkę opiekamy w tosterze, po wyjęciu smarujemy riccotą i solimy. Układamy na niej winogrona i przystrajamy tymiankiem. Gotowe. A jakie pyszne :)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znowu dodaje śniadanie kilkanaście minut przed północą. To znak że dzień był udany. I nie było w nim wiele czasu.
Dzisiejsze śniadanie było bardzo na szybko, niezaplanowane i proste (choć smaczne i rozgrzewające): owsianka z kaszą manna, gruszką, miodem i cynamonem.
Ricottę zwykle jem na słodko, ale Twoja propozycja - jak najbardziej kusząca. :)
OdpowiedzUsuńszybkie i bardzo smaczne śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńbagietka z winogronami ? oryginalny i smaczny posiłek :)
OdpowiedzUsuńa owasianka ? co klasyka to klasyka !
ja też lubię jak mam dzień wypełniony zajęciami :) chociaż czasem fajnie jest sobie poleniuchować :)
Nie przepadam za ricottą na kanapkach ale to połączenie wydaje się dość zachęcające :)
OdpowiedzUsuńWygląda intrygująco i zapewne jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńTa bagietka mmm:D
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie :D
OdpowiedzUsuńPyszna owsianka :)
Owsianka pyszna jak zawsze, ale ta bagietka.. mocno mnie zaintrygowala :)
OdpowiedzUsuńCiekawa kompozycja smaków, fajnie musiało smakować :)
OdpowiedzUsuńciekawe smaki, musi wyśmienicie smakować, mmmm :)
OdpowiedzUsuń