piątek, 17 maja 2013

W kolorze orzechowym

Owsianka orzechowa w smaku i orzechowa w kolorze. 

Śniadanie: Ulepek z orzechów włoskich i ciastko. Kolejny mały powód do marzenia :)

Bo coś w tym jest, że jak owsianka jest dobra, to nic bardzo złego się nie stanie.

A teraz jadę w prawie-góry, budować drewniany płotek. Jak zbuduje płotek pojadę żeby zasadzić jagody truskawki. A i jeszcze szałwie :) 



Skład:

20 g orzechów włoskich
30 g płatków owsianych
10 g otrębów owsianych
łyżka miodu
łyżeczka cukru waniliowego
180 ml mleka (u mnie mieszane:kozie, zwykłe i sojowe)
szczypta soli
1/2 serka wiejskiego




12 komentarzy:

  1. A zasadzisz też kilka jagód dla mnie? Bardzo je lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszystko co orzechowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. najlepsze owsianki to te orzechowe. o tak! a w kompozycji z serkiem wiejskim - totalna burżuazja. albo z bananem!

    jedź i powodzenia z płotkiem i z sadzonkami na potem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki orzechowy ulepek, mmmm, wspaniałość :) To zdjęcie ostatnie z kwiatuszkiem jest genialne!
    Miłego wyjazdu!

    OdpowiedzUsuń
  5. Chcę to ciasto!

    A tak swoją drogą to dobrze, że się tu pojawiłaś, bo czegoś mi brakowało- właście Twoich wpisów! A że tak spytam- zdjęcia z nowego obiektywu? Jak się sprawuje?

    OdpowiedzUsuń
  6. orzechowa *-* z włoskich ! kocham <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Wiesz, że kiedyś nie cierpiałam włoskich? Teraz się nimi zajadam, ale najczęściej w ciasteczkach, bo do owsianki nie próbowałam;)

    OdpowiedzUsuń
  8. chciałabym wierzyć w to, że po zjedzeniu dobrej owsianki jest tak, jak piszesz. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Zazdroszczę Ci tych prawie-gór.
    I tej szałwii w ogródku *.*

    OdpowiedzUsuń