piątek, 24 maja 2013

Ulepek z nerkowców z białą czekoladą


Ulepek z nerkowców z białą czekoladą i serkiem wiejskim. Słodkie, kleiste marzenie, w chłodny majowy poranek.


***
Szałwia na parapecie kiełkuje pełną parą i opanowuje doniczki.To dobra wiadomość.
Zła jest taka, że mam ostatnio tak strasznie dość. Przydałby się guzik "reset". 

10 komentarzy:

  1. Czekolada z Krakowskiej Manufaktury?
    Bardzo chciałabym móc jej kiedyś spróbować, chociaż kawałeczek. :)

    Czasem każdemu przydałby się taki "reset".
    Na pewno przejdzie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie otulające, deszczowe śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłaś się nudna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czyli Elin ma stawiać na głowie, aby Ci przypasować?
      Wstawać o godzinie 5, aby o 7 wstawić cudne zdjęcie i Cię uszczęśliwić? Ludzie żyją i nie mają czasami czasu na świat wituralny.
      Elin to i tak kopalnia pomysłów odnośnie owsianek.

      Usuń
    2. Dziękuje za uwagę. I może masz racje. Nie mam czasu ani motywacji żeby eksperymentować rano. Wybieram to co sprawdzone i smaczne. Nawet jeżeli nudne.

      Usuń
  4. Kocham smak nerkowców, to są najlepsze orzechy bez dwóch zdań. Zabija mnie tylko jego cena, ale czasem dla smaku można się poświęcić.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ulepek z nerkowców to musi być to! Najlepszy orzechowy ulepek. Do tej pory jadłam tylko fistaszkowy, ale nerkowce... kojarzą mi się jeszcze lepiej :)
    Reset przyjdzie z czasem sam, tak to już jest, ale racja, czasem szkoda, że gdzieś obok takiego guzika nie ma na zawołanie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ach, te ulepki :) Sama nazwa mówi wszystko! Co do nerkowców - moje ulubione orzechy, bez dwóch zdań.

    OdpowiedzUsuń
  7. jej z nerkowców, uwielbiam je *-*

    OdpowiedzUsuń
  8. ulepek z nerkowców mniam. ja czasmi potrzebowałabym guzika ''COFNIJ''

    OdpowiedzUsuń