O tym jak ponownie poznałam truskawki i jęczmienną kaszę. Pyszną jak żadna inna.
Kasza jęczmienna na mleku z miodem leśnym, owocami i serkiem ziarnistym. A i jeszcze orzechy włoskie i gorzka czekolada z suszonym jabłkiem.
Tak dobra, że po pracy zrobiłam jeszcze drugą. I na nowo odkryłam jak bardzo lubię truskawki.
Truskawki i jęczmienną kaszę. Od dziś będzie stać zaraz obok płatków (z owsa).
Świetne połączenie, mniam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam Twoje wyczucie smaku, śledzę od daaawna :)
OdpowiedzUsuńOjej, a ja nigdy nie jadlam jej na słodko! Czas to zmienic ;)
OdpowiedzUsuńNo, ale nic nie zastąpi owsianki ;) Również uwielbiam tą kaszę, z takimi dodatkami musiała smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńja też bardzo lubię jęczmienna, na słodko też, ale na mleku jej nie gotowałam, czas to zrobić :)
OdpowiedzUsuńZawsze zachwycają mnie twoje miseczki :) Nie muszę patrzeć, ani próbować, bo twoje notki sprawiają, że już czuję smak słowami. To jest wyjątkowe w twoim blogu i muszę powiedzieć, że za to go uwielbiam :*
OdpowiedzUsuńOla
Śniadanie jak zawsze oryginalne i godne wypróbowania ;D
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog :)
Miód, włoskie i czekolada. Zdecydowanie. Brakuje mi poprzednich miseczek(talerzy?):(
OdpowiedzUsuńcudownie, te dodatki dają pewnie razem genialny smak *-*
OdpowiedzUsuńkasza jest świetna! z takimi dodatkami to po prostu genialna :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje, z takim smakowym połączeniem nie może być inaczej :)
OdpowiedzUsuńChcę zrobić po raz pierwszy owsiankę "ulepek" i mam pewne pytanie... W jednym przepisie piszesz, że potrzeba na jedną porcję 150ml mleka, a w zakładce 200-250 i nie wiem która proporcja jest poprawna? :)
OdpowiedzUsuńJęczmienna na mleku - koniecznie muszę spróbować :) A jeszcze z czekoladą, miodem, orzechami i owocami... Nieeeboo! Zapisane na śniadanie w tym tygodniu!
OdpowiedzUsuńJa te stosunkowo niedwno odkryłam kaszę jęczmienną, ale truskawki uwielbiam przez cały czas! :D
OdpowiedzUsuń